Течността за чистачки

По-хубавите течности за чистачки са от етилов спирт или азеотропна смес. В тях има и специални вещества за измиване. Също така има ароматизатор, оцветител и компоненти за смазване. Поставят се в специално казанче и помагат много на водачите, като им дават възможност да имат по-добра видимост. С тези течности много лесно може да се премахнат прахта от стъклото и полепналите насекоми.

Ако решите, че няма смисъл да купувате течност за чистачки и сипете вода в резервоара, рискувате да си навлечете проблеми. През зимата температурите често са под 0 градуса по Целзий, а това е сигурен признак, че водата ще замръзне. Тя може да счупи резервоара, а дори и времето да е топло, няма да измива стъклото като специалната течност. Ако използвате вода, няма да постигнете друго, освен да размажете всичко по прозореца. Освен това, в нея се съдържат соли, които могат да запушат системата.

Добре е да използвате течност за чистачки, но не мислете че всички предлагани на пазара са качествени. При тях, както и при всичко друго, има много ментета. По-добре е да пазарувате само от утвърдени магазини. Прочетете и съветите долу, с които ще се опитаме да ви помогнем още!

Задължителните съставки за една такава течност са изопропиловия алкохол и етанола. Има течности с метанол, които е добре да се избягват. Той е токсичен и може да доведе до отравяния, само като се вдишват парите му. От него може да се получи трайна загуба на зрение. Този токсичен компонент обикновено се прикрива с различни ароматизатори, но можете да го разпознаете по съмнително ниската цена.

Ако съставките на течността не са добри, те могат да увредят и чистачките. Някои от веществата могат да разтворят гумата или да увредят лака на автомобила.

Има зимни и летни течности. Продава се и концентрат, който може да се разрежда с вода. Важно е да използвате продукта, който е предназначен за съответния сезон. Лятната течност може да замръзне през зимата, а пък зимната не може да измива насекомите през лятото.