Системи за паркиране и тяхното значение

Системите за паркиране са доста добър помощник, не само на начинаещи и не толкова уверени в себе си шофьори. Те могат да ви помогнат в градските условия и при кошмарът за всеки автомобилист, наречен трафик. Системите за паркиране са доста опростени и боравенето с тях не е по-сложно от управлението, на който и да е автомобил, например. Съвременните технологии правят възможното, описаните от фантастите технически придобивки, да се превърнат в реалност.

Една такава придобивка е системата за паркиране, която е по известна, като „парктроник” система. При нея, дори досадните дейности, като шофирането на заден ходи и паркирането, се превръщат по-скоро в удоволствие.Наличието на датчици, които предават актуална информация за движението на обекти около самия автомобил се превръща в глезотия, дори и за по-неопитните автомобилисти.Датчиците, подобно на самите видове системи за паркиране, варират по отношение на броя и на ефективността си. Оттам идва и разлика в цените на самите системи.

Най-разпространените системи за паркиране разполага с 4 датчика, които са разположени в предната и задната част на автомобила. Освен тях съществуват и „парктроник” системи, които разполагат с2, 6 или 8 датчика. Повечето системи за паркиране се произвеждат в Китай, което не влияе върху качествата им и тяхното представяне на пътя. Освен всичко друго, системите за паркиране се делят и на видовете датчици, с които разполагат. Има системи, коитоработят с ултразвук; други – с инфрачервени лъчи и не на последно място – електромагнитни “парктроник” системи.

Специалистите препоръчват, като най-ефективни системите, работещи на принципа на ултразвука. За разлика от инфрачервените датчици, ултразвуковите не се влияят от конкретните климатични условия или особености на пътя. Ефективни се оказват и системите, които разполагат с електромагнитни датчици.

За да се предпазите от пътни инциденти не може да разчитате само на опит и знания. „Парктроник” системите могат да ви гарантират сигурности спокойствие, особено необходими в градския трафик.